Over Sacha
117
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-117,qode-social-login-1.1.2,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.0.9,select-theme-ver-5.1.6,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Over Sacha

Tijdens mijn studie Grafisch en Typografisch Ontwerp aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, op weg naar een carrière als letterontwerper, gooide een drie uur durende workshop alles om. Het werd letterhakken in steen.

En gelukkig maar: ik hou ervan om te overleggen en me een weg te banen naar oplossingen die recht doen aan wat een opdrachtgever wil zonder persé precies te doen wat een opdrachtgever wil, en hoe je een uniek werk in steen kunt maken als resultaat, zoals een eerste steen of een plaquette. Geen twee opdrachten zijn hetzelfde, vaak ga ik op onderzoek uit.

Fotografie: Marjon Hoogervorst

Sommige letterhakkers baseren hun letters op lettertekenen, sommige op kalligrafie; na jaren is het voor mij een beetje van allebei geworden. Het eerste schudt dingen los en het tweede werkt als een ruggengraat van lettervorm en spatiëring. Een deel van mijn werk als letterontwerper en letterhakker is toegepast, in opdracht dus, maar door het maken van vrij werk kan ik experimenteren met lettervormen, ontwerp, kleur en materiaal. Dit is nuttig gebleken bij het begeleiden van opdrachtgevers langs onbekende wegen.

 

Inmiddels omvat mijn werk meer dan alleen het hakken van letters in opdracht. Regelmatig onderzoek ik middels vrij werk andere materialen zoals hout, glas, papier, zand, rubber, beton, water en chocolade, en ben ik portretten in reliëf gaan maken.

 

Mijn atelier is open: maak een afspraak en wees welkom!

BIOGRAFIE
Mijn doel is letters, teksten, reliëfs en materiaal combineren tot meer dan de som der delen.

Mijn doel is letters, teksten, reliëfs en materiaal combineren tot meer dan de som der delen.

Contact

Wil je een afspraak maken om mijn atelier te bezoeken, wil je vrijblijvend een gratis offerte aanvragen of heb je gewoon een vraag dan is een mailtje een goede stap, ik sta je graag te woord.