Werkwijze

Het monument voor de familie Koot wordt geplaatst
Plaquette voor Deventer: Sacha de Leeuw hakt letters en relief in steen
Een Boomkrans voor de Raad van State

Schetsontwerp

 

De basis van elke letter is kalligrafie, het handschrift. Voor elke opdracht wordt een eigen letter ontworpen, en meteen wordt ook de tekst als geheel vormgegeven, natuurlijk van begin tot eind in overleg. 


Na een eerste gesprek ga ik aan de slag. Ik maak een overlegschets waarin ik het besprokene verwerk. Ik ga op zoek naar vormen, mogelijkheden, beperkingen, de steensoort en de grootte. Ook kijk ik naar de praktische kant: of er een plaatsingsvergunning nodig is en of er zaken nodig zijn zoals bijvoorbeeld vergunningen, een fundering, een steiger e.d. 

Een steen wordt pas later besteld en de levertijd is meestal twee tot vier weken. Bij grote haast kan ik de steen eerder bestellen. Ook heb ik een kleine voorraad.

De eerste schets en het overleg erover gaat meestal per mail. Soms, en zeker bij grotere projecten, is een tweede bezoek nodig. Ook wordt er dan besloten of een team samengesteld dient te worden dat samen met mij zorgt voor een goede afhandeling van de werkzaamheden.

Hierna stuur ik een tweede -definitieve- schets en als iedereen daar tevreden over is komt de volgende stap. Soms is het maken van een derde schets nodig, die wordt gemaakt zonder extra kosten. 

 

Hakken

Als de definitieve schets is goedgekeurd, de aanbetaling is voldaan en de eventuele vergunningen zijn geregeld bestel ik de steen. Het duurt meestal twee tot vier weken voordat een steen bij mij is. Dan ga ik aan de slag.

Mocht u nog een keer willen langskomen om de vorderingen te bekijken dan bent u meer dan welkom.

 

Plaatsing

Klein werk kan worden opgehaald of bezorgd, of ik plaats een steen zelf. Bij grotere projecten wordt de plaatsing uitgevoerd door vakmensen met wie ik al jaren samenwerk, of door de opdrachtgever.

Bij een eerste steen regelt de bewoner meestal samen met de aannemer de plaatsing. Voor plaatsing op een begraafplaats is een vergunning nodig en dient de plaatsing over het algemeen te gebeuren door de maker. Dit is niet altijd het geval, dus dat is één van de dingen die we vooraf checken.

CONTACT